Specialist in financial recruitment

Senior Business Controller

Zoek in vacatures

Senior Business Controller

Bij onze relatie stropen ze de mouwen op voor een duurzame wereld. Door te zorgen voor een betrouwbaar energienet en door ondertussen te werken aan de energietransitie. Er zijn kleinere uitdagingen. Maar met elkaar gaan ze ervoor. Doe jij mee?

Ben jij de nieuwe senior business controller IT bij Stedin? Je bent business partner van de CIO en het management van IT. Niet alleen een sparringpartner die meedenkt, maar die vooral ook vooruit kijkt. Jij maakt van strategische niet financiële lange termijn plannen de financiële vertaling en bepaalt de financiële impact. Jij verbetert het sturingskader en maakt managementanalyses. Je behartigt het bedrijfseconomische belang in zowel interne als externe projecten. Je beheerst risico’s en neemt de organisatie daarin mee. Je beoordeelt en helpt bij het maken van business cases. Jij creëert draagvlak. En advies geven? Dat kan jij. Zowel gevraagd als ongevraagd. Want daar komen ze verder mee! 

Geen dag is hetzelfde. Je stuurt 2 teamleden aan. Samen met hen ben je verantwoordelijk voor de planning en control cyclus. Jij helpt de afdeling met scenarioplanning, investeringen in- en beheer van IT, budgetten en prognoses. Je ondersteunt het management met belangrijke projecten en zorgt ervoor dat efficiency doelstellingen worden gehaald. Ook internal control is bij jou in goede handen. Je helpt mee met het onderhouden van het IT Control Framework. Verder ben je onderdeel van het MT ICT en schuif je als business partner ook regelmatig aan bij vergaderingen & heisessies. Kortom, verbinden, logisch denken, vooruitkijken, helicopterview en gewoon doen, dat ben jij. Ga jij de uitdaging aan?  

Je bent een business controller met passie voor duurzame energie die graag relaties onderhoudt, energie krijgt van de samenwerking met andere collega’s én die in staat is het ‘grotere plaatje’ te zien. Jij hebt een goed gevoel voor verhoudingen en weet wat er binnen je bedrijfsonderdeel speelt. Jij bent een echte doorzetter en hebt oog voor het verbinden van betrokken partijen. Jij neemt initiatief waar nodig en bent flexibel en tactvol. Ook zonder hiërarchische functie, weet jij mensen te bewegen. Communicatieve eigenschappen? Jij hebt ze. Want daarmee daag jij het management van je bedrijfsonderdeel uit bij te dragen aan het realiseren van onze doelstellingen. Jij bent de kritische vriend. Wat jou verder onze nieuwe business controller maakt? 

  • Je hebt wo werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding in de richting van economie of bedrijfskunde.
  • Je hebt minimaal 7 jaar relevante werkervaring, waarvan vijf jaar in een business control functie, bij voorkeur op het vakgebied van IT.
  • Je bent gedreven om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. We vragen intrinsieke motivatie.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve eigenschappen en daagt het management van je bedrijfsonderdeel op een positief kritische wijze uit om zo vanuit jouw vakgebied bij te dragen aan het anticiperen op ontwikkelingen.
  • Je hebt een continue verbetermentaliteit met oog voor het verbinden van en samenwerken met alle betrokken partijen.
  • Het is een pre als je bekend bent met de agile way of working. 
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met IT. 

Solliciteer direct!

Solliciteer gemakkelijk door je gegevens in te vullen, of een CV te uploaden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email