Specialist in financial recruitment

Internal Control Specialist

Zoek in vacatures

Internal Control Specialist

Bij onze relatie stropen ze de mouwen op voor een duurzame wereld. Door te zorgen voor een betrouwbaar energienet en door ondertussen te werken aan de energietransitie. Er zijn kleinere uitdagingen. Maar met elkaar gaan ze ervoor. Doe jij mee?

Krijg jij positieve energie van onze rol van internal control specialist? Want door de energietransitie neemt het werk toe. Binnen deze dynamiek moeten de medewerkers van onze opdrachtgever zorgen dat de organisatie in control blijft over de processen die leiden tot externe en interne verslaglegging. Een juiste, tijdige en volledige financiële verantwoording is een (wettelijke) basisvereiste. Indien dit niet goed gebeurt, kan dit tot schade leiden. Daarnaast rapporteren ze steeds meer over onze niet-financiële prestaties. Ze zijn druk bezig met het optimaliseren van de processen waar deze niet-financiële informatie uit naar voren komt. Ook daar moeten zij in control zijn. En daar kom jij om de hoek kijken!

Als internal control specialist werk je nauw samen met het hoofd In Control over (non-) Financial Reporting (ICoFR). Samen zijn jullie de driver achter de totstandkoming van het Internal Control Framework wat nodig is voor betrouwbare verslaglegging. Je inventariseert en beschrijft financiële en bedrijfsprocessen. Daarnaast zorg voor een sterke methodologische basis en help je de business deze toe te passen. Je identificeert verbeteringen en optimalisaties en zorgt dat deze doorgevoerd worden. Dit doe je niet alleen, maar samen met de keteneigenaren. Zij zijn de business eigenaren van deze processen. Kortom, genoeg te doen!

Jij bent dé expert op internal control gebied. Een echte zelfstarter die hier energie uithaalt! Vanzelfsprekend heb je een een accountancy / financial audit achtergrond én ben je graag in control. Je vindt het niet alleen heerlijk om processen te begrijpen en doorgronden maar ook om deze te optimaliseren. Je zet hiervoor jouw analytische vaardigheden in. Je staat sterk in je schoenen en stelt graag kritische vragen. Je bent een trusted advisor die op alle niveaus bruggen slaat en verbinding legt. Wat jou verder de nieuwe internal control specialist maakt?

  • Je hebt een afgeronde hbo/wo-opleiding. Een RA-opleiding (of studerend) is een pré. 
  • Je hebt ervaring met controles bij een accountantskantoor, je kent de jaarrekeningrisico’s incl. assertions en weet dit toe te passen op de bestaande processen.
  • Je hebt stevige kennis van financiële (verslaglegging)processen en internal controls.
  • Je bent bekend met audit werkzaamheden zoals het top-down scopen van de jaarrekening, opstellen van procesbeschrijvingen en flowcharts, het zetten van thresholds en reporting testing.
  • Ervaring met nieuwe systeemimplementaties is een pré
  • Uitstekende beheersing over de Nederlandse taal.

Solliciteer direct!

Solliciteer gemakkelijk door je gegevens in te vullen, of een CV te uploaden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email