Specialist in financial recruitment

Business Controller

Zoek in vacatures

Business Controller

Ben jij het financiële geweten en sparringpartner van het Management op strategisch, tactisch en operationeel niveau? Weet jij de business die bezig is met innovatieve technische Datacenter projecten en Services te voorzien van waardevolle rapportages en belangrijke adviezen? Dan is de vacature van Business Controller van Unica iets voor jou.

Finance & Control maakt onderdeel uit van de Shared Services van Unica. De afdeling Finance & Control heeft ruim 40 medewerkers; de financiële administratie is gevestigd in Zwolle. De controllers zijn werkzaam vanuit de vestigingen van hun clusters, verspreid over het land. Samen met je collega’s van Finance & Control ben je verantwoordelijk voor het financieel reilen en zeilen van de verschillende clusters. Je rapporteert aan de Teamlead business control Unica Building Projects & Datacenters en je werkt nauw samen met de UDC directie.

Als Business Controller Unica Datacenters ben je het financiële geweten en sparringpartner van het regio management op strategisch, tactisch en operationeel niveau met specifieke focus op de projecten. Je voorziet hen van waardevolle en toekomstgerichte informatie en adviezen ter optimalisatie van projectbeheersing- en business performance en ter ondersteuning van (strategische) beslissingen. Je werkt hierbij intensief samen met je cluster controller, mede MT leden, tendermanagers, projectleiders, commercie en andere relevante personen. Het is daarom van belang dat je energie krijgt om collega’s te verbinden en te bevragen, werkzaamheden te organiseren en financiële data te analyseren, structureren en presenteren.

Je bent hands on en pragmatisch en daarnaast is stakeholder management een belangrijk onderdeel om je weg in de organisatie te vinden. In de rol als Business Controller zul je ook betrokken zijn bij de verdere uitrol van MS Dynamics 365 en verbeterprojecten binnen het cluster.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

 • Je bent verantwoordelijk voor project control (actuals, forecasting, financieel contract en risicomanagement) en de financiële input op tenders
 • Je ondersteunt en adviseert de UDC directie bij het optimaliseren (van de voorspelbaarheid) van de financiële en businessperformance
 • Je draagt bij aan het functioneren van project en business control op het gebied van samenwerking, ontwikkeling, effectiviteit en efficiency, ook in relatie tot interne en externe stakeholders. Bovendien geef je input op strategisch als financieel perspectief voor de UDC strategie en het businessplan, onder andere ten aanzien van het werkkapitaal, omzet- en margeontwikkelingen
 • Je voert de project, planning en control cyclus uit en bewaakt deze
 • Je verzorgt (mede) bedrijfseconomische analyses en (management)rapportages
 • Je monitort en verbetert (financiële) project- en businessprocessen, inclusief het aandragen en implementeren van verbeteringen
 • Je stelt business cases op, maakt DCF-analyses en gevoeligheidsanalyses en werkt scenario’s uit

Functie eisen

De ideale kandidaat is een analytisch, scherpe en communicatieve sterke financial die proactief procesverbetering kan initiëren. Je bent een professional die praktisch en pragmatisch met zaken omgaat en voelt je comfortabel bij een no-nonsense werkomgeving. Je bent ambitieus en zelfstandig en je hebt de energie om mee te bouwen aan een data-driven omgeving en ervaring met (optimalisatie) projecten.

 • Je hebt een afgeronde Masteropleiding binnen Finance of Economie, post-master (RC) is een pré
 • Minimaal 7 jaar ervaring als (business) en senior projectcontroller. Ervaring met projectenbedrijven is een must
 • Ervaring met UAV, UAV GC en FIDIC contracten is een pre
 • Ervaring met project forecasting en RISMAN risicomanagement is een pre
 • Ervaring met BI tooling en Microsoft Dynamics 365 is een pré en daarnaast ben je zeer bedreven in Excel
 • Ervaring met het optimaliseren van processen bij voorkeur in een project georiënteerde Organisatie (B2B)

Wat biedt Unica jou?

Een leuke functie bij een snelgroeiende organisatie met de arbeidsvoorwaarden die je van een gerenommeerde speler mag verwachten. Bovendien stimuleren ze ondernemerschap en persoonlijke/professionele ontwikkeling.

Ook goed geregeld

 • Een salaris afhankelijk van kennis en ervaring tussen de € 6800 en € 7.700 bruto per maand 
 • Je hebt genoeg tijd om te rusten of op vakantie te gaan want je ontvangt 25 vakantiedagen en 13 ADV-dagen. Daarnaast heb je de ruimte om thuis te werken.
 • Je pensioen wordt geregeld via het Pensioenfonds Metaal en Techniek.
 • Als het met Unica goed gaat, gaat het met jou ook goed! Daarom krijgen onze medewerkers een winstdelingsregeling.
 • Er is er een groot aanbod van opleidingen en cursussen die je kan volgen om jezelf te ontwikkelen. 
 • Je krijgt een warm welkom; we hebben een uitgebreid onboardingstraject. Je wordt begeleid door een buddy en er zijn verschillende introductieactiviteiten om je snel thuis te laten voelen.
 • Unica is een grote organisatie met ruime doorgroeimogelijkheden waarbij wij graag invulling geven aan jouw persoonlijke ambities.
 • Je krijgt de beschikking over een representatieve leaseauto.
 • Tot slot krijg je als medewerker van Unica korting op allerlei diensten en producten. De leveranciers van Unica (Boels, Grohe, Fietsvoordeelshop, Technische Unie en nog veel meer) bieden je namelijk unieke kortingen aan!

Solliciteer direct!

Solliciteer gemakkelijk door je gegevens in te vullen, of een CV te uploaden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email