Specialist in financial recruitment

Business Controller

Zoek in vacatures

Business Controller

Als trendsetter in duurzame innovaties en allround technisch dienstverlener lost onze relatie vraagstukken in de gebouwde omgeving op. Hun diensten bevinden zich onder meer in de domeinen installatietechniek, energie, ICT, industrie, internet of things (IoT) en smart buildings. Zij zetten de wensen en behoeften van klanten om in functionele oplossingen op maat die bijdragen aan duurzame, digitale, gezonde en comfortabele leef- en werkomgevingen. Met een slagvaardig netwerk van negen toonaangevende clusters en bijna 3.700 medewerkers behoren zij tot één van de grootste technisch dienstverleners van Nederland.

De functie

Als Business Controller rapporteer je aan en ben je de rechterhand van de FD Building Services. Waar jouw drie collega’s zich allen richten op meerdere vestigingen binnen Building Services, zal jij je focussen op cluster brede topics, analyses en projecten. Jij wordt als finance business partner gekoppeld aan de Operationeel Directeur, Integraal Product Management en Verwerving & Implementatie, de afdeling die bij landelijke tenders de vestigingen ondersteunt.

Zowel voor de onderdelen waar jij de directe business partner voor bent als voor het cluster Building Services in de breedte, ga jij een grote rol spelen in de management reporting en planning en control cyclus.

Tijdens de periodieke afsluiting doe jij de financiële sanity check op de resultaten en ga jij actief de dialoog met de business aan om achter de key drivers te komen van de omzet- en resultaatontwikkelingen. Waarom loopt de omzet achter? Hoe ontwikkelt de productiviteit zich? Waarom wijken we af van de prognose? Jij wil het verhaal achter de cijfers écht begrijpen en vertaalt dit naar scherpe management rapportages, die je ook bespreekt met de FD en Clusterdirecteur. 

Hiernaast zal je deel uitmaken van het Dynamics 365 project. Waar finance afgelopen jaar al over is gegaan op Microsoft Dynamics 365, moet de operatie deze stap nog maken. Hier ben jij op verschillende manieren bij betrokken. Je denkt mee over en werkt mee aan de optimale inrichting (hoe willen we het vastleggen, wat is de beste kostprijsstructuur en welke data willen we er uiteindelijk uit kunnen halen?), de uitrol strategie, de implementatie en met name ook het optuigen van analytics (reporting en dashboarding) via nog te implementeren (BI) tooling.  

In deze rol onderzoek je de mogelijkheid hoe we op basis van data uit de managementsystemen, PowerBI en andere bronnen nog meer en betere inzichten kunnen krijgen in succesvolle en minder succesvolle contracten.

Om dit goed op te zetten zoek je actief de samenwerking op met collega’s uit andere onderdelen binnen Unica, zoals de data analisten, de Market Insight Manager en/of het datateam binnen Information Management. 

 • Finance Business Partner: Operations Directeur, Integraal Product Management, Verwerving & Implementatie
 • Opstellen, optimaliseren en verdiep en van management reporting: van brondata t/m customized dashboards
 • Budget & forecast, analyse business drivers & varianties, key learners borgen in commerciële & operationele processen.
 • Projecten en analyses o.g.v. kostprijs, werkkapitaal, integratie en onboarding acquisities, klant/markt trends

Jouw profiel

 • HBO/ WO werk/denkniveau binnen Finance of Economie
 • Ca. 3-6 jaar ervaring als (business)controller of in een financieel analytische rol (b.v. consultancy)
 • Zeer bedreven in Excel, bij voorkeur ervaring met PowerBI en Microsoft Dynamics 365
 • Ervaring met het optimaliseren van processen bij voorkeur in een technisch en service gerichte (B2B) organisatie.
 • Je hebt overtuigingskracht, bent initiatiefrijk en flexibel;
 • Je bent analytisch sterk en hebt goede communicatieve vaardigheden om de business mee te nemen in jouw oplossingen en modellen;
 • Zelfsturend; in staat om verantwoordelijkheid te nemen en prioriteiten te bepalen
 • Energie om mee te bouwen aan een data-driven omgeving en ervaring met (Optimalisatie) projecten

Solliciteer direct!

Solliciteer gemakkelijk door je gegevens in te vullen, of een CV te uploaden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email