Specialist in financial recruitment

Business Controller

Zoek in vacatures

Business Controller

Bij onze relatie stropen ze de mouwen op voor een duurzame wereld. Door te zorgen voor een betrouwbaar energienet en door ondertussen te werken aan de energietransitie. Er zijn kleinere uitdagingen. Maar met elkaar gaan ze ervoor. Doe jij mee?

Onze opdrachtgever neemt verantwoordelijkheid om de energietransitie mogelijk te maken. Voor de afdeling Consument, waar ze zich bezighouden met het plaatsen van meters en het aansluiten van  klanten, betekent dit dat ze meer werk moeten verzetten de komende jaren en hun opdrachten slimmer, sneller en efficiënter willen uitvoeren. Hier speel je als Business Controller Operations een onmisbare rol in door constant te sturen op de gerealiseerde resultaten. Als professionele en onafhankelijke business partner help jij mee om de doelstellingen van de afdeling nu én in de toekomst te realiseren. Zo maak jij samen met jouw collega’s een duurzame toekomst mogelijk!

In je functie is geen dag hetzelfde, dus het is moeilijk te zeggen op welke initiatieven jij je vanaf dag 1 zult storten. Maar denk aan het ondersteunen van het hoofd en de teamleiders van de Uitvoering door het bespreekbaar maken van de financiële performance aan de hand van kostprijsontwikkeling en kpi’s, sturing op efficiency en werken volgens Sales & Operations Planning (S&OP) methodiek en het standaardiseren van werkprocessen. Je bent continu in gesprek met de business om de performance op korte termijn naar een hoger niveau te krijgen.

Jouw verantwoordelijkheden zijn o.a.;

 • Het analyseren en bespreken van de operationele performance aan de hand van vastgestelde KPI’s in het maandelijks overleg dat gehouden wordt met leidinggevenden vanuit de operatie.
 • Het ontginnen van data en het op een slimme manier omzetten van data in begrijpelijke en heldere stuurinformatie. Deze data kan gebruikt worden voor het verbeteren van operationele en financiële processen of voor het inzichtelijk maken van kansen en risico’s;
 • Het maken van standaard en ad-hoc rapportages en scenario analyses;
 • Het deelnemen in de maandafsluiting, opstellen van afdelingsbegroting en budgetten.
 • Het verbeteren en vereenvoudigen van de (financiële) processen;
 • Een heldere verantwoording over behaalde benefits in de (afdelings)maandrapportage;
 • Je staat onbevooroordeeld in verbinding met de business, en creëert draagvlak voor waar we mee bezig zijn. Kom je iets tegen wat beter kan of wat bijdraagt aan de bedrijfsdoelstellingen? Proactief acteren wordt gewaardeerd, en je krijgt de vrijheid om er mee aan de slag te gaan!

Functie-eisen

 • Een afgeronde HBO / WO-opleiding, bij voorkeur in bedrijfseconomische richting;
 • Je hebt 3 tot 5 jaar werkervaring in een relevante, vergelijkbare financiële functie;
 • Je bent gedreven om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. We vragen intrinsieke motivatie om jouw eigen carrière vorm te geven;
 • Je beweegt gemakkelijk op diverse niveaus. Daarbij heb je een goed gevoel voor (interne) verhoudingen en bent uitstekend in staat om situaties in te schatten.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve eigenschappen en daagt de collega’s van je bedrijfsonderdeel op een positief kritische wijze uit om zo vanuit jouw vakgebied bij te dragen aan het anticiperen op ontwikkelingen;
 • Je hebt een motiverende en positieve persoonlijkheid;
 • Je (h)erkent het nut en noodzaak van data en weet deze op een slimme manier om te zetten in managementinformatie;
 • Je hebt een continue verbetermentaliteit met oog voor het verbinden van en samenwerken met alle betrokken partijen

Solliciteer direct!

Solliciteer gemakkelijk door je gegevens in te vullen, of een CV te uploaden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email